Scroll to top

Aansprakelijkheidrecht


“The greatest mistake a man can make is to be afraid of making one.” – Elbert Hubbard

Buitencontractuele aansprakelijkheid

Heeft u vragen over buitencontractuele aansprakelijkheid? Dan staat een advocaat aansprakelijkheidsrecht van Juztiz Advocaten uit Antwerpen u graag bij. Wanneer u meent dat een derde of een contractant aansprakelijk is voor een begane fout of u hier zelf aansprakelijk voor gehouden wordt, dan zijn wij er voor u. Lees snel verder en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Drie voorwaarden voor buitencontractuele aansprakelijkheid

Om opgelopen buitencontractuele schade te kunnen verhalen, moeten drie voorwaarden vervuld zijn.

01.

Schade

Er moet schade zijn, zoals fysieke, materiële of morele schade. Onze advocaat aansprakelijkheidsrecht uit Antwerpen vertelt u hier graag meer over.

02.

Fout

De schade moet het gevolg zijn van een fout. Een fout is een overtreding van de wet of een gedraging die niet door een zorgvuldige persoon zou zijn gesteld.

03.

Causaal verband

Er moet bewezen worden dat de schade het gevolg is van de begane fout. Er moet tussen beide een oorzakelijk verband bestaan. De fout moet noodzakelijk geweest zijn voor het optreden van de schade. Er zal met andere woorden dus geen oorzakelijk verband zijn als de schade zich toch nog had voorgedaan ook al was de fout niet gepleegd.

Buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht in het verkeer

Inzake buitencontractuele aansprakelijkheid richt Juztiz Advocaten zich onder meer op aansprakelijkheid in het verkeer. Voorbeelden van verkeersaansprakelijkheid:

  • Aansprakelijkheid voor schade voortgebracht door rijden onder invloed
  • Aansprakelijkheid voor onzorgvuldig rijgedrag
  • Aansprakelijkheid voor aanrijding voetganger

Juztiz Advocaten richt zich voor wat contractuele aansprakelijkheid betreft onder meer op de volgende sectoren: aansprakelijkheid in verzekeringen, transportaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid voor professionele boekhouders, deurwaarders en advocaten enzovoort. Voorbeelden van contractuele aansprakelijkheid:

  • Aansprakelijkheid voor de slechte uitvoering van een aannemingsovereenkomst
  • Aansprakelijkheid voor een tekortkoming aan de plicht het huurgeld te betalen
  • Aansprakelijkheid voor gebreken in een verkochte zaak

Neem contact op met een advocaat aansprakelijkheidsrecht uit Antwerpen

Bij Juztiz Advocaten in Antwerpen vindt u zeker de juiste advocaat aansprakelijkheidsrecht voor uw case. Krijgt u graag meer informatie over buitencontractuele aansprakelijkheid of heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +32(0)3 222 98 15, door een e-mail te sturen naar of door het contactformulier in te vullen. Wij staan voor u klaar. Tevens vindt u bij ons een ervaren advocaat ondernemingsrecht.